Στις ΗΠΑ από το 2005 προσπαθούν να καθιερώσουν την "κάρτα πολίτη" και δεν τάχουν καταφέρει λόγω της αντίδρασης τουλάχιστον 25 πολιτειών!!!



(Απο το εξαιρετικό ιστολόγιο της κ. Ειρήνης Βούλγαρη "Κριτική ενημέρωση")

Real ID Nullification Legislation

Σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα τουλάχιστον 25 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν περάσει νόμους οι οποίοι αντίκεινται στην εφαρμογή του REAL ID Act (δηλαδή του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική "κάρτα πολίτη") στις επικράτειές τους.
Επίσης σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα η απόπειρα της επιβολής RFID chip στην άδεια οδήγησης όλων των Αμερικανών δεν έχει επιβληθεί ακόμα, κι έχει δοθεί νέα προθεσμία συμμόρφωσης στις πολιτείες των ΗΠΑ εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στο ακόλουθο βίντεο, η γερουσιαστής μιας πολιτείας των ΗΠΑ, της πολιτείας του Maine, ηγείται της αντίστασης κατά της Αμερικανικής "κάρτας του πολίτη". Η πολιτεία αυτή ήταν η πρώτη που αντέδρασε κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ να επιβάλλει την "κάρτα πολίτη" δια του Νομοσχεδίου REAL ID ACT, το οποίο το πέρασε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση Βush, με αθέμιτο τρόπο, το 2005. Aκολούθησε το Ιdaho και οι κυβερνήτες περίπου 25 άλλων πολιτειών έχουν ήδη περάσει νομοθεσία στις επικράτειές τους που καθιστά παράνομη την συμμόρφωση με το REAL ID Act ή το ακυρώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις